RSC TENISZ   
 
     Home: Versenytenisz :
 Metro R.S.C. Hírek, események Iskolatenisz, Versenytenisz Edzőink Kapcsolat Galéria Nyári tenisz tábor Házirend

Versenytenisz

A Metro RSC sportegyesületünk 3 iskolával, Herman Ottó ált. iskola,- Szent-Györgyi Albert ált. iskola,- és a Móra Ferenc ált Iskolával áll háromlábú szerződésben. Az iskolákból az osztályok heti rendszerességgel járnak 1x vagy 2x teniszedzésre, ahol az egyesületünk edzői foglalkoznak velük kor illetve nem szerinti (labda, ütő, háló stb...) felszereléssel, létszám szerint akár több pályán is. Már az iskolai edzés keretein belül edzőink tudásuk, tapasztaltuk, versenyzői múltjuk segítségével igyekeznek kiválasztani az ügyesebb, fegyelmezettebb, elszántabb gyerekeket, akikből versenyzőt vagy akár profi teniszezőt faraghatnak.
A kiválasztás után, kiscsoportos foglalkozásban edzőink segítségével elkezdik az alapoktól (Play&Stay) a versenyteniszre való felkészülést. 6-8 éves koruktól 12-14 éves korig (vagy tovább) foglalkoznak edzőink, ezután lehetőségük van feljebb lépni Polyák Ferenc csoportjához, ahol 12-14 éves kortól kezdve egészen felnőtt korukig edzhetnek és lehetőségük nyílik, hogy élvonalbeli teniszezőké válhassanak.
A szakosztályunk versenyzőinek fejlődését csapatbajnokságban történő szereplésével is segítjük. Tartalék csapataink révén egészen Bp.I. osztályon keresztül egészen a legmagasabb szintig, Szuperligáig, játéktudásuknak megfelelő szintű csapatokban tudunk játszani.
Emellett versenyzőinknek egyaránt biztosítunk korosztályuk szerinti gyermek csapatban lehetőséget, 12 éven aluliaktól kezdve egészen 18 éves korukig, ami után folytathatják felnőtt legmagasabb szintű csapatainkban a játékot.

METRÓ RSC PLAY AND STAY PROGRAM

A siker kulcsa hosszútávon az életkorhoz, a tudásszinthez és a fejlődési szintekhez megtervezett edzésekben és a megtervezett és versenyzésben van!
GYEREK TENISZ - PLAY AND STAY
A gyerektenisz és Play and Stay program célja:
Bevezetni a gyerekeket a teniszjátékba, a teniszhez szükséges alapok megszerzésével és élmény és szórakozás biztosításával!
A mai modern teniszben fontos, hogy az edző játszani tanítsa meg a játékost, amint az lehetséges. A játék tanulása közben kell megadni azokat lényeges technikai és taktikai információkat, amelyek segítik a játékost abban, hogy fejlődjön.
A tenisz könnyű, szórakoztató és egészséges.

A tenisz lehet könnyű és szórakoztató, ha az oktatók különböző nyomású labdákat, különböző méretű ütőket használnak a kezdő játékosoknál. A játékosok az első leckétől adogathatnak, labdamenetet játszhatnak, számolhatják a pontokat.

A program:
  • Gondoskodik a szórakozásról Iránymutatást ad a játékosoknak és szülőknek Lehetőséget ad a gyerekeknek a gyors és problémák nélküli átmenetre az edzésből a játékba. A "játék" fog segíteni, motiválni a fiatalokat, hogy folytassák az edzést és a játékban valóságosan élvezzék a teniszjáték előnyeit az életben. Alkalmazkodik számos más sport pozitív lehetőségeihez is Fejleszti a csapatjáték koncepciót Rövid játékokkal tanítja, fejleszti az alapvető készségeket
  • A képzés hetente magában foglal egy edzést és egy játékot

A program segítségével a gyerekek indirekt módon a taktikán és a játékon keresztül tanulják meg a mozdulatokat, ami azt jelenti, hogy a játék összes elemét alkalmazzák már rögtön az első perctől kezdve. Erre építkezve folytatjuk a továbbfejlesztést, ami magában foglalja a taktikai játékhoz szükséges technikai tudás kialakítását és fejlesztését.
A 6-9 éves gyermekeket életkoruk és tudásszintjük alapján különböző csoportokba osztjuk be, ahol a Play&Stay rendszerre építve, az ismereteiknek megfelelő gyakorlatokat végeznek.
Míg a legkisebbek többnyire játékos feladatokat kapnak, addig a haladók és az idősebbek már komoly, néha versenyszintű gyakorlatokat végeznek.
A METRÓ RSC a magyar tenisz utánpótlás nevelő bázisainak egyik fontos klubja. A klub hosszú idő óta foglalkozik utánpótlás neveléssel. A korábbi időszakban és a közelmúltban több korosztályos versenyző került ki a klub utánpótlás nevelő programjaiból. A klub 12 salakos és 2 Ausztrál Open borítású pályával rendelkezik, amelyek szabad téren és a fedett időszakban egyaránt rendelkezésre állnak a szabad idejükben és versenyszerűen teniszezni kívánó játékosok részére. Ezenkívül kondicionáló terem és büfé is rendelkezésre áll.
A klub 2013-ban úgy döntött, hogy csatlakozik a Magyar Tenisz Szövetség iskola tenisz és Play and Stay programjához. A program koordinálására felkérte Papp Sándort, aki korábban az MTSZ edző, szakmai bizottságait vezette és 8 éven keresztül az MTSZ szakmai igazgatója volt és az MTSZ edzőképzést vezette. Többlépcsős tárgyalások eredményként sikerült megállapodni a Hermann Ottó Általános, Móra Ferenc és a Szent-Györgyi Albert iskolákkal, amelynek eredményeként a klub teniszpályáin és klub által biztosított tenisz edzők irányításával 2013. szeptembertől 1-4 osztályban heti 1-3 alkalommal beindult a rendszeres tenisz képzés. A programban részt vevő edzők megszerezték MTSZ Play and Stay minősítést.. A klub további tervei között szerepel, hogy minél több játékost bevonjanak az iskola tenisz és Play and Stay programba és a játékosok bekapcsolódjanak a Play and Stay versenyekbe illetve a klub a versenyek rendezésébe.
Minden érdeklődő gyereket szeretettel várunk!

 

 
 
  
 Metro R.S.C. Hírek, események Iskolatenisz, Versenytenisz Edzőink Kapcsolat Galéria Nyári tenisz tábor Házirend

© Copyright 2016. All rights reserved.
Contact: rsctenisz@gmail.com
Powered by SiMoNTeC